Vstopna stran Novice in dogodki
  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
Dan generala Rudolfa Maistra
Ponedeljek, 23. November 2020
Fotografija: Švod. Matjaž Česnik
Fotografija: Švod. Matjaž Česnik

Domovinsko društvo generala Maistra Maribor je na pročelju stavbe v bivši vojašnici v Melju pripravilo spominsko obeležje stotniku Edvardu Vaupotiču. Kot je v svojem nagovoru poudaril predsednik DGRM gospod Aleš Arih so tako počastili spomin na izjemnega domoljuba in odličnega častnika vojske generala Maistra.

Preberi več...
 
Pripadniki Vojaškega muzeja Slovenske vojske obeležili dan enote
Torek, 27. Oktober 2020
Fotografija: poročnik Franc Pleteršek
Fotografija: poročnik Franc Pleteršek

V ponedeljek, 26. oktobra, so se v Kadetnici zbrali pripadniki Vojaškega muzeja Slovenske vojske, da bi obeležili dan svoje enote. Načelnik VMSV brigadir Ernest Anželj je pohvalil kolektiv in izpostavil nekaj dosežkov v preteklem obdobju. Pripadnike muzeja je nagovoril tudi poveljnik Centra vojaških šol brigadir Milko Petek, ki je izrazil zadovoljstvo ob doseženih rezultatih izvedbe nalog in večji prepoznavnosti VMSV tudi izven SV. Ob dnevu enote je štabni vodnik Matjaž Česnik prejel medaljo za dolgoletno delo in dosežke v Vojaškem muzeju Slovenske vojske.

 
V Kadetnici odprto spominsko obeležje
Ponedeljek, 26. Oktober 2020
Fotografija: Carmen Kos
Fotografija: Carmen Kos

V ponedeljek, 26. oktobra, je v Kadetnici ob dnevu Vojaškega muzeja Slovenske vojske, 26. 10., in dnevu suverenosti, 25. 10., potekalo odprtje spominskega obeležja prejemnikov častnega vojnega znaka Vojne za Slovenijo 1991. Ob tej priložnosti je spregovoril brigadir Ernest Anželj, načelnik Vojaškega muzeja Slovenske vojske, in brigadir Milko Petek, poveljnik Centra vojaških šol. Odprtja spominskega obeležja se je udeležil tudi župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič.

Preberi več...