Vstopna stran Novice in dogodki
  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
Obvestilo o zaprtju Vojaškega muzeja Slovenske vojske
Sreda, 16. September 2020

Spoštovani obiskovalci! Obveščamo vas, da si v torek, 22.septembra, ne bo mogoče ogledati razstav Vojaškega muzeja Slovenske vojske. K ogledu naših razstav vas ponovno vabimo v sredo, 23. septembra. Prosimo za razumevanje

 
Območno združenje slovenskih častnikov Lendava na obisku v Vojaškem muzeju Slovenske vojske
Torek, 15. September 2020
Fotografija: Simona Pörš
Fotografija: Simona Pörš

V soboto, 12. septembra, so Vojaški muzej Slovenske vojske obiskali člani Območnega združenja Zveze slovenskih častnikov Lendava in si ogledali razstave v Kadetnici. Zbrane obiskovalce je pozdravil štabni vodnik Peter Golež, nato pa so si pod strokovnim vodstvom kustosov Mladena Horvata in Simone Pörš ogledali muzejske razstave, s poudarkom na 30. obletnici Manevrske strukture narodne zaščite in vojni za Slovenijo 1991. Obiskovalci so bili nad prenovljenimi razstavami navdušeni.

 
Vojaški muzej Slovenske vojske obiskali pripadniki vodstva Uprave uniformirane policije
Četrtek, 10. September 2020
Fotografija: mag. Gregor Kastelic
Fotografija: mag. Gregor Kastelic

V sredo, 9. septembra, so Vojaški muzej Slovenske vojske obiskali pripadniki vodstva Uprave uniformirane policije. Kustosa major mag. Zvezdan Marković in mag. Gregor Kastelic sta jim predstavila obnovljene razstave s poudarkom na razstavah o 30. obletnici MSNZ in Vojni za Slovenijo 1991. Obiskovalci so bili s predstavitvijo zelo zadovoljni, izrazili so željo da bi si razstave VMSV ogledali tudi drugi pripadniki slovenske policije.