Vstopna stran Novice in dogodki
  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
Delegacija Črne Gore na obisku v Vojaškem muzeju Slovenske vojske
Ponedeljek, 19. December 2022
Fotografija: FB MORS
Fotografija: FB MORS

Državni sekretar Rudi Medved je pretekli teden na obisku gostil državnega sekretarja Ministrstva za obrambo Črne Gore dr. Krsta Perovića z delegacijo. Skupaj z v. d. direktorja Uprave RS za vojaško dediščino Boštjanom Poklukarjem so obiskali Vojaški muzej Slovenske vojske v Kadetnici v Mariboru, kjer je bila osrednja tema pogovora skrb za vojaško dediščino. Po sestanku je sledil še ogled muzejskih razstav, ki sta jih predstavila načelnik podpolkovnik mag. Zvezdan Marković in višji kustos mag. Matjaž Ravbar.

 
V Vojaškem muzeju Slovenske vojske pridobili nov muzejski predmet
Torek, 13. December 2022
Fotografija: Mag. Gregor Kastelic
Fotografija: Mag. Gregor Kastelic

V Vojaškem muzej Slovenske vojske smo uspeli pridobiti nov muzejski predmet. Gre za slovensko zastavo, ki je bila obešena v vojaški bazi Italijanska vas (Villaggio Italia) v Peči v času, ko sta enoti SVNKON 45KFOR LMT Klina in Istok zapustili to bazo, kar je pomenilo, da je Slovenska vojska začasno prenehala z delovanjem na tem območju. Zastava, ki je pomembna zato, ker predstavlja dolgoletno delovanje Slovenske vojske v Peći, je skrbnici Zbirke tekstilij kustodinji Simoni Pörš, predal poveljnik SVNKON 45KFOR podpolkovnik Fedja Vraničar.

 
V Puconcih izveden strokovni posvet na temo osamosvojitvene vojne 1991
Ponedeljek, 12. December 2022
Fotografija: Miran Fišer
Fotografija: Miran Fišer

V Puconcih je bil v preteklem tednu izveden posvet na temo zbirnih centrov in ravnanja s prebeglimi in ujetimi pripadniki med osamosvojitveno vojno v Pomurju 1991. Udeležili so se ga predstavniki domoljubnih in veteranskih organizacij, udeleženci dogodkov, povezanih z delovanjem zbirnih centrov, župani ter učitelji zgodovine in etike v pomurskih osnovnih in srednjih šolah.

Preberi več...